Opnieuw verbinden met je partner in een langdurige relatie? Kies voor Relatietherapie.


2020 is aangebroken en jouw hart is zoekende. Jullie feestdagen zagen er zeker niet als die gezellige reclames waar je mee werd doodgegooid en die happy bubbel zat alléén in je champagneglas ( meerdere keren zelfs om je er doorheen te slepen). Tja, gelukkig nieuwjaar! Wat moet je daar nou eigenlijk mee als je al heel lang niet meer gelukkig bent en je je machteloos en radeloos voelt. Jouw laatste restje energie heb je samen met de kerstboom op straat gegooid en het huis waar je eens zo graag thuiskwam is nu kil en leeg.  

Jouw overdenkingen van 2020


Heb je één of meerdere van onderstaande gedachten?
 • We hebben zoveel strijd met elkaar en ben zo moe van het vele discussiëren
 • Ik verlang naar genegenheid of intimitiet, maar kan je het niet geven
 • Ik mis ons zoals we vroeger waren, waar ging het mis?
 • Hoe moet het verder, we hebben zoveel opgebouwd?
 • Ik voel me zo machteloos en niet begrepen

Herkenbaar? Dan is het tijd om regie te nemen. De keiharde werkelijk is namelijk dat er in de maand januari ieder jaar een  scheidingspiek in de statistieken te zien is. Dit komt omdat partners vaak nog wel samen de feestdagen doorbrengen. Tijdens deze dagen komen de irritaties, onuitgesproken verwachtingen en bezoek van (schoon)familie extra hard binnen. Je bent veel samen, maar het is allesbehalve gezellig. Na oud & nieuw ontploft de bom definitief.

Wil je niet uit elkaar, echter weet je ook niet meer hoe het goed komt?


Jullie relatie voelt al zwaarder.  Je hebt het voornemen om het anders te doen, zo wil je écht niet samen verder.  Heb jij één van onderstaande voornemens wat betreft je relatie?

 • Meer aandacht voor elkaar en verwachtingen uitspreken
 •  Geen ruzies meer, maar heldere communicatie
 • Seks die voor beiden goed voelt
 • Social media inperken 

Je denkt er vertrouwen in te hebben, maar na een paar weken geef je de moed al eigenlijk op. Het is te zwaar, te veel en het verstikt je. Jullie maken elkaar niet meer gelukkig. Je hoofd maakt overuren en weet niet meer wat te doen. Hoe moet het nu verder? 

Relatietherapie helpt 80% van de stellen om gelukkiger met elkaar te zijn


Relatietherapie is helaas nog steeds een taboe. Mensen denken vaak dat je relatie vanzelf goed moet gaan. We zoeken geen hulp, modderen maar wat aan en nemen het zelfs voor lief.  Als het dan na jaren niet meer vol te houden is, stoppen we ermee. Uit elkaar gaan brengt vaak veel verdriet, onmacht en frustratie mee. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn en het eindigt in een vechtscheiding.  Wel investeren we in personal trainers om af te vallen, zoeken we de beste hulp als er iets met de kinderen is en zelfs de hond krijgt (puppy) training om er goed mee leren om te gaan. Een gezonde relatie onderhouden is één van de moeilijkste dingen die er is. Waarom investeren we dan niet in elkaar?

 

Relatietherapie helpt als jullie tijdig realiseren dat jullie er samen niet meer uit komen en het anders willen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de stellen die relatietherapie heeft gevolgd een blijvende positieve verbetering ervaart in hun relatie. Dit is wat het jullie onder andere kan opleveren;

 • Leren praten over jullie gevoelens
 • Begrip voor en met elkaar ontwikkelen
 • Inzicht krijgen in vastgeroeste patronen
 • Rust in discussies en heldere communicatie
 • Verrassende inzichten krijgen in elkaars behoeften en verlangen
 • Echt leren luisteren naar elkaar i.p.v. invullen en/of willen oplossen
 • Helder hebben waar jullie voor staan en een weloverwogen keuze hierin maken

Gaan jullie in 2020 voor Relatietherapie?


Relatietherapie zorgt dus voor volledig  inzicht in jullie leven met elkaar, maar ook voor verheldering op persoonlijk vlak. Het letterlijk doorleven en inzien in welke patronen jullie samen vast zitten. Elkaar weer opnieuw ontmoeten en toelaten in plaats van elkaar te negeren. Twijfelen jullie om in relatietherapie te gaan? Wees dan welkom in mijn praktijk in Enkhuizen. Kennismaken is kosteloos en vrijblijvend en dan begeleid ik jullie bij de eerste stap. Op deze manier laat je al aan elkaar zien dat je gemotiveerd bent om er samen uit te komen, ook als dat spannend, lastig of moeilijk is.

 

Investeer in elkaar en gun het jullie samen, maar ook jezelf. Laat het een verlossing of oplossing zijn. Een weloverwogen keuze voor de toekomst. Ik sta voor echte verbinding met je liefdespartner en gun jullie het geluk wat een ieder verdient. Soms mag je best om hulp vragen, het is geen taboe. Het is een keuze in je eigen levensgeluk. 

Hartelijke groet,

Kim Kromwijk-Lub

Relatietherapeut

Kim is gespecialiseerd in relaties en heeft een relatiepraktijk in Enkhuizen

Reactie schrijven

Commentaren: 0