Uitleg Tantra


Veel mensen denken bij tantra aan seks, dat het 'zweverig' is en mensen die over elkaar heen rollen op kussens.

Hier hoor ik dan voornamelijk het onwetende spreken, want wat is tantra eigenlijk?

 

 

Tantra betekent expansie (tan) en bevrijding (tra). Het komt van oorsprong vanuit het tantrisch boeddhisme. Tantra heeft het vermogen om je gevoelswereld te vergroten en wanneer je goed in je lijf zit emoties beter kan verwerken. Het zet schoonheid van binnenuit in haar/zijn kracht. Het is een speels en bevrijdend spel die al je zintuigen aandachtig aanzet. Het draait om het uitwisselen van energie tussen jou en je partner. Het is hiermee een andere vorm van intimiteit dan we gewend zijn. Zonder regels, oordelen en staat los van cultuur en religie. Het is 'The natural way' van verbinden en een diepere laag van intimiteit. Wanneer je als stel de tantra beoefent, leer je emotioneel, fysiek, energetisch en spiritueel met elkaar te verbinden. Je werkt met je eigen subtiele energie om een diepe, harmonieuze band met jezelf en je partner te creëren.

 

Tantra kent 3 verschillende stromingen;

  • Witte tantra
  • Rode tantra
  • Zwarte tantra

Tantra zorgt voor een ultieme verbinding tussen liefdespartner

Tantra workshop voor stellen. Kim Kromwijk-Lub

Witte Tantra


Deze vorm kunnen jullie ontdekken tijdens de liefdesretraite. Veel mensen denken bij het woord Tantra gelijk aan seks, maar dit is bij de witte tantra niet het geval. De Witte Tantra is sensueel en speels. Je komt in de flow met je dierlijke natuur en gebruikt de kracht van je eigen levensenergie. Je geeft je over aan het speelveld waarin je je lijf en geest onderzoekt. Je kunt tantra naakt doen of gewoon met kleren aan. Je maakt contact met het lichaam op fysiek en spiritueel bewustzijn. Tijdens de tantra stem je af op jouw en je partners lichaam. Je gaat bewust voelen om te ervaren welke aanraking fijn is of juist niet. Je leert hiermee om op de behoeften en wensen van je lichaam te letten. Zo om good energy door je lichaam te laten stromen en het ontwikkelen van een hogere staat van lichaamsbewustzijn. Het gaat om diep liefhebben en elkaar eren als liefdespartners.

Rode Tantra


Bij Rode tantra gaat het meer om de seksuele energie en het actief bedrijven van de liefde.  Het zorgt voor een innige connectie tussen mensen voor, tijdens en na de seks. Gedachten gaan nergens anders heen dan naar je partner. Je leert focussen op de subtiliteit van de intieme aanraking, door eerst een diepe, liefdevolle verbinding met je partner te maken via oogcontact. Je werkt geheel vanuit het hart en de pure onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor de ander. Vervolgens ga je elkaar op deze frequentie op sensitieve, maar met elkaar afgestemde wijze verkennen, waarbij seksuele levensenergie vanuit een diep verlangen opkomt. Het is de bedoeling dat je de intensiteit van deze seksuele energie niet alleen in je geslachtszone ervaart, maar door je hele lijf laat stromen om deze energie op allerlei niveaus voor je te laten werken. 

 

 

Zwarte Tantra


Zwarte Tantra is niet gericht op seksuele gemeenschap, meer erotisch en kinky (bdsm). Het gaat vaak over het ontdekken van de duistere kanten, om de lichtere beter te kunnen zien. Het brengt afgedekte oerkrachten aan het licht en schenkt helderheid aan wat we onderdrukken. Interessant voor mensen die op zoek zijn naar hun schaduwkanten of dieper willen zoeken in vertrouwen en overgave. Zwart tantra is dan ook vaak het spel van macht en overgave.