· 

Vreemdgaan & spanning.


Blog over vreemdgaan en ontrouw binnen het huwelijk. Relatiepraktijk De Kim Enkhuizen

We hebben allemaal wel eens een moment dat onze seksuele  fantasie je volledig laat blozen. Of het nu in het echt gebeurt of dat het bij een fantasie blijft, je lichaam reageert er fysiek op. Het maakt wat in je los...

  • Een net iets te lange aanraking van je collega.
  • De intense blik van een ouder op het schoolplein.
  • Een seksueel getint berichtje uit onverwachtse hoek.
  • Fysieke aantrekkingskracht met een onbekend persoon.

 

Die spanning, heerlijk!


Ik kan niet stoppen...


Wat als het uitkomt?En weet je wat, het is allemaal menselijk, het kan jou ook overkomen. Als je thuis voor je gevoel niet gezien wordt of  intimiteit mist, dan is aandacht van een ander soms verslavend. Iemand die oprecht even vraagt hoe het met je gaat en heeft onthouden dat je bijvoorbeeld ziek was of een aanraking waarvan je steeds meer verlangt. We weten allemaal hoe fijn dit kan zijn. De vraag is wel: "Deel jij je fantasie met je partner en praten jullie erover of hou je het voor jezelf en geniet je van de aandacht en de grenzen van het overspel?"

Vreemdgaan, wat is dat eigenlijk voor jou?


Wat is eigenlijk vreemdgaan?  Voor de een is het  een uitdagend WhatsApp berichtje of een kus. Terwijl het voor de ander echt seks is. We hebben allemaal onze eigen grenzen. Heb je gekust tijdens een avondje stappen of heb je een langdurige affaire, dat is een heel verschil. Vreemdgaan gaat in de essentie over behoeften en verlangens.

  • Is het lust? Puur seks met een ander. Het ontdekken en de spanning die daarbij vrij komt ?  
  • Is het je eigen onzekerheid of wil je continue aandacht krijgen en bevestigd worden?
  • Heb je seksuele fantasieën die je niet met je partner wilt en kunt delen?
  • Of ben je verslaafd aan het stiekeme leven dat je leidt?
Seksuele fantasieen binnen mijn relatie. Verslaafd aan seks

Weet wel dat je in iedere relatie concessies moet doen en dat het verliefdheidsgevoel bij vreemdgaan vaak kortstondig is en je niet helder laat denken. Alles in diegene is leuk, mooi of lief, echter is dit natuurlijk niet altijd de werkelijkheid. Het feit is wel, dat het een bepaalde spanning met zich meebrengt, vaak de spanning die je in een langere relatie mist. Als tijdens deze ontmoetingen ook nog een stukje vriendschap ontstaat, dan weet je zelf heel goed dat je een grens over gaat en met welke risico's je aan het spelen bent.  Ontrouw in een relatie is zeer destructief. De ontrouwe partner voelt zich schuldig en de bedrogene verliest het vertrouwen in de mens. Alles waar iemand in geloofde kan dan wegvagen. Het geluk, de toekomst en het wordt vaak ervaren als een groot zwart gat. Vaak leidt dit tot een breuk, tenzij je er samen uitkomt of met hulp van een relatietherapeut.  

De cijfers over vreemdgaan


Cijfers  over vreemdgaan zijn feitelijk niet bekend, aangezien het toegeven ervan ook nou niet echt charming is. Echter schatten ze in dat 1 op de 4 mannen en vrouwen vreemd gaat. Je kunt als stel hier dus niet je ogen voor sluiten. Kijk maar eens om je heen hoeveel mensen je kent die het is overkomen. Wellicht doe je het zelf of heb je een vermoeden over je partner. En hoe ga je als stel hiermee om in een wereld waar verleiding nu op een schermpje binnenkomt en contact zo is gelegd?  Het belangrijkste, maak het met elkaar bespreekbaar!  Een gezonde relatie houdt stand als je alles kunt delen wat er in je omgaat. 

Hoe houden jullie het spannend?


Hoe geef ik mijn seksuele fantasie aan binnen mijn relatie

Het is dus van groot belang dat jullie samen in gesprek blijven over de verleiding van een andere man of vrouw.  En hoe jullie hier dan mee om zouden gaan. Wat zijn jullie grenzen en wat mag wel en wat mag absoluut niet. Daarbij is het ook belangrijk om aan te geven wat je zelf verlangt in de relatie, ook op seksueel gebied.  Wat heb je nodig van je partner om zin in seks te krijgen. Samen ben je verantwoordelijk voor jullie seksleven. De sleur die erin kan komen, heb jezelf in de hand! Sta jij eens even stil hoe je elkaar uitdaagt en het nog spannend voor elkaar maakt?  Ik bemerk vaak in de praktijk dat stellen hun fantasieën niet naar elkaar uitspreken en dus ook niet weten wat ze eigenlijk wel graag zouden willen doen op seksueel gebied. Praat over seks en ga op ontdekking op het gebied van seksualiteit. Samen...


Komen jullie er samen niet uit? Maak vandaag nog een afspraak, ik zie jullie graag in mijn praktijk in Enkhuizen.


Vreemdgaan en hoe hou je het spannend met je eigen partner, is een veel besproken onderwerp in mijn praktijk. En ja, daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Als jullie samen maar open staan voor elkaars suggesties, diepe verlangens en pijn die wellicht al aanwezig is. Mijn missie is dan ook om stellen eerder met elkaar in gesprek te laten gaan, het durven uitspreken naar elkaar. Vreemdgaan is het buitensluiten van je partner, in gesprek gaan hierover is het betrekken van je partner. Ook als je je eigen behoeften en verlangens niet bij je huidige partner kwijt kan. Zoek samen die weg. Recentelijk las ik het boek "Ruimte voor liefde " van de welgewaarde schrijfster Joyce Spijker. De onderwerpen die hierin worden beschreven ( vaak uit de taboe sfeer ) worden hier op een hele speelse manier omschreven. Verhalen van echte mensen,  allemaal met hun eigen unieke relaties. Het mooie van dit boek is dat er geen oordeel in zit, iets wat ik hoog in het vaandel heb staan. Het leest heerlijk weg en ik weet zeker dat iedereen zich in een verhaal kan herkennen.  

 

" Geheimen komen uit, liefdes worden gebroken, maar fantasieën blijven altijd bestaan."  Dit E-book mag ik aanbieden met 20% korting (kortingscode kim-e) of bij het papieren boek gratis verzending (kortingscode kim). Bestel hem voor jezelf, een vriendin of je partner! En bespreek samen eens de onderwerpen die erin staan en hoe jullie hierover denken. 

"Ruimte voor liefde" van Joyce Spijker


Joyce Spijker en Kim Kromwijk ruimte voor liefde

"Ruimte voor Liefde" gaat over de liefde anno nu. Een tijd die gedomineerd wordt door opties, keuzes, Tinder en waarin forever after ver weg lijkt. Maar toch dromen we nog vaak van het idee van de prins op het witte paard en de vrouw van je leven, maar kan dat nog wel en vooral: heeft het zin? In dit boek vind je verhalen van mensen die gelukkig zijn in de liefde en het net even anders doen dan anders. Over de ideale relatievorm (denk aan single zijn, een open relatie, swingen, polyamorische en monogame relaties), over jaloezie, onzekerheid en omgeving. Maar ook de visie van psychologen, een relatietherapeut en een trendexpert om te laten zien waarom we doen wat we doen. Ze geven inzichten en tips, maar de interviews worden ook omlijst door verhaaltjes en fact & figures. "Ruimte voor liefde" is voor iedereen die liefde zoekt, koestert of ooit heeft liefgehad en leest als een relaxed en ultra dik thematijdschrift vol breekbare en zinderende verhalen. 


20% korting op E-book met kortingscode: kim-e

Gratis verzending op papieren boek met kortingscode: kim

Blog De perfecte relatie. Hoe zorg je voor een gelukkig huwelijk