· 

Het nieuwe jaar staat voor de deur!


Jouw intentie voor het nieuwe jaar. Kim Kromwijk-Lub Relatietherapeut

"Reflecteer, bereid jezelf voor en zet een intentie".


Nog eventjes en dan mogen we het nieuwe jaar verwelkomen. Voor mij altijd  een mooi moment om met familie en vrienden terug te blikken naar het afgelopen jaar. En tevens stil te staan wat ik in het nieuwe jaar graag zou willen ontvangen en geven. Welke behoefte en verlangens zijn er en welke inzichten neem ik mee van het afgelopen jaar? Ik plaats dan altijd intentie(s) voor het nieuwe jaar. Zo creëer ik bewust richting, focus en neem mezelf en het leven hierdoor niet voor lief.

Is een intentie hetzelfde als een goed voornemen?


Ze  lijken wel degelijk op elkaar, toch is er een nuance. Als je een intentie zet, gaat het er voornamelijk om hoe je je wilt voelen. Een intentie helpt om met aandacht gedachten en acties te sturen naar een bepaald gebied. Positief en persoonlijk. Goede voornemens gaan over het behalen van een doel en hoe je dit gaat bereiken. Het voordeel van een intentie is dat je wat zachter voor jezelf mag zijn en je dus niet alleen richt op het doel. Zo voelt het minder als 'moeten' en worden er ook kleine stapjes genomen. 

 

Ik zal je een voorbeeld geven om het helder te maken;

Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is; "Ik moet 10 kg afvallen".

Als je dit verandert in een intentie..."Ik wil graag goed voor mezelf zorgen door gezonder te eten en wat vaker te  wandelen".

 

Zo leg je de lat niet te hoog en ervaar je het niet direct als moeten, je bent milder voor jezelf. Het belangrijkste is dat je je er goed bij voelt, zo houd je het langer vol en blijf je gemotiveerd. En wellicht tijdens deze reis ervaar je dat 10 kg te veel is gevraagd en gaat het er meer om dat je  lekker in je vel wilt zitten.

Wat is jouw intentie voor het nieuwe jaar? Kim Kromwijk-Lub Relatietherapeut

Reflecteren op afgelopen jaar;


Het is altijd belangrijk om te reflecteren naar het afgelopen jaar. Als je intenties had of goede voornemens...zijn deze volbracht of uitgekomen?

Met de volgende vragen help ik je een beetje om hier bij stil te staan. Ook leuk om met oud & nieuw aan elkaar te vragen!

 

Als je reflecteert op het afgelopen jaar...

 • Wat zijn dan de  grootste lessen die je hebt geleerd?
 • Welke nieuwe ontdekkingen heb je gedaan?
 • Wat wil je graag delen over het afgelopen jaar?
 • Waar heb je het meest over opgewonden?
 • Waar ging de meeste aandacht naar uit?
 • Waar ben je het meest trots op?
 • Waar of van wie wil je wellicht afscheid van nemen?
 • Wat heeft dit jaar voor jou betekend?
 • Welk inzicht blijft je bij?
 • Wat zou je anderen mee willen geven naar aanleiding van jouw inzicht van afgelopen jaar?
 • Wat neem je mee naar het nieuwe jaar?

Je kunt niets meer veranderen aan het afgelopen jaar, maar wel gebruiken als een start voor het nieuwe jaar!

Een intentie heeft te maken met iets wat je écht heel graag wilt. Ook wel de Wet van Aantrekking genoemd.

Wat is jouw intentie voor het nieuwe jaar? Kim Kromwijk-Lub Relatietherapeut

Oke, maar hoe zet ik een intentie?


Neem een haalbaar doel voor ogen en maak daarbij kleine passende intenties. Zo houd je het laagdrempelig en bedenk goed wat je ermee wilt bereiken. Het gaat niet meteen om het halen van het doel, maar om het willen en voelen ipv om het moeten. Valkuil....maak er geen overweldigend doel van! We zijn geen supermensen en houden te grote doelen dan ook niet vol. Denk dus in kleine stapjes, zodat je kleine veranderingen kunt doorvoeren.

 

Wil je werken aan een grote droom, verdeel dan jouw intenties één voor één over het jaar. Heb je een stapje bereikt, dan zet je weer een volgende intentie uit. Neem je tijd en vier je successen. En wellicht voelt het nutteloos in het begin, want je gaat maar met kleine stapjes...Maar daarmee houd je het dus vol! Zo worden het tientallen stapjes en kijk je terug op een succes of een transformatie.

Intentie voorbeeld in stapjes;


Intentie;

"Ik mag nee zeggen, zodat er meer rust en ruimte komt voor mezelf. Ik mag erop vertrouwen dat ik daardoor niet minder geliefd zal zijn".

 • Eerste stap; Jouw agenda schikken naar jouw behoefte. Wat moet je echt doen of wat is een verplichting die je zelf in stand houdt? Maak keuzes voor rust. Neem hier een langere periode de tijd voor en ervaar eens wat dat met jou en jouw omgeving doet. Onderzoek hier ook hoe jij jouw dag vult en of die wel vervullend is.
 • Tweede stap; Kijk goed om je heen naar welke mensen jou echt het gevoel geven dat ze bij je willen zijn om wie je bent. Geven ze jou ook de aandacht die jij verdient?  Wil je echt bij ze zijn of is het een gewoonte? Omring je met mensen die je voeden en oprechte interesse in jou hebben.
 • Derde stap; Wellicht kan je nu ervaren welke beweging er is gekomen na jou keuzes. Is het tijd om afscheid te nemen van bepaalde zaken, mensen of vastgeroeste patronen? Zeg daar dan nu nee tegen en daarmee ja tegen jezelf.
 • Vierde stap 4; Heb je door andere keuzes te maken meer rust gevonden? Ga dan nu goed voelen wat je wilt voor een gelukkig leven!
Wat is jouw intentie voor het nieuwe jaar? Kim Kromwijk-Lub Relatietherapeut

Vision board maken


Voor wat extra kracht en positiviteit kun je ook een vision board maken. Dit is een (digitaal) bord met inspirerende beelden eventueel aangevuld met quotes of woorden. Een collage van jouw visie op de toekomst. Met een vision board zie je in één oogopslag een beeld van je ideale leven.Hier komen jouw dromen en het bijbehorende gevoel duidelijk naar voren. Hang het vervolgens op een zichtbare plek op. En nu is het de kracht om het te manifesteren, visualiseren en te realiseren! Zo blijf je jezelf herinneren waarvoor je bezig bent en wat jouw pad is...

 • Waar wil je energie in steken in het komende jaar?
 • Zijn er dingen die je wilt leren?
 • Hoe zou het zijn als je het al heb bereikt?
 • Voel je het stromen?
 • Maakt het jou echt gelukkig?

 Lastig om een vision board te maken? Mariska Lub (ja, familie van mij) geeft op 14 januari een mooie workshop in Enkhuizen hiervoor! Dus schrijf je vooral in en laat je inspireren!

En...heb jij al een intentie na het lezen van mijn blog?

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Zet een intentie! Kim Kromwijk-Lub Relatietherapeut EFT

Lieve jij,

 

Voor degene die het nog niet wisten;  Relatiepraktijk De Kim, betekent De Horizon. De naam Kim draag ik met trots en zet graag voor mensen een stipje op de horizon. Maar dan mag jij nu beginnen met lopen, stapje voor stapje. En maak intenties en keuzes die bij jou levenswijze passen en waar jij gelukkig van wordt. En over geluk gesproken, 2024 wordt voor ons een magisch jaar. Vierentwintig is namelijk ons geluksgetal en hebben het afgelopen jaar intenties  uitgezet om die nu te mogen realiseren!  En natuurlijk ga ik ze met jullie delen, dus houd me vooral in de gaten...

En voor oud & nieuw. Als je de klok aftelt met je dierbaren en de champagnefles laat ploppen, waar proost je dan op?

 

Bedankt voor het vertrouwen en het delen van jullie verhaal. Voel hierin veel waardering naar alle mensen die de weg naar de praktijk hebben gevonden. Ik wens je een liefdevol jaar, waar dromen uitkomen en liefde altijd een kans krijgt. Zien we je op onze unieke Date night?  14 februari was razend snel uitverkocht, maar 6 april is nu net uitgezet. Dus neem het risico om  je hart te volgen...

 

Liefs, Kim

Komen jullie er samen niet uit. Voel je vrij om eens een afspraak te maken. Ik help jullie graag naar meer liefdesgeluk...

Volgend Blog: Saai nu de kinderen uit huis zijn...

Automatisch volgend blog ontvangen? Meld je helemaal onderaan de pagina dan aan!