OVER  KIM


Kim Kromwijk-Lub is een ervaren relatietherapeut en heeft haar eigen praktijk in Enkhuizen.

Kim Kromwijk-Lub luistert als relatietherapeut zonder oordeel naar huwelijksproblemen
Kim is recht door zee en luistert zonder oordeel

"Een nieuwe dag begint, wanneer de zon boven De Kim verschijnt."

Onbevooroordeeld


Recht door zee


Tot de kernOnbevooroordeeld, recht door zee en tot de kern zijn woorden die mijn cliënten aan mij teruggeven. Ik sta voor actieve sessies waar we ook praktisch aan de slag gaan. Oplossingsgericht, vanuit vertrouwen, wederzijds respect en oprechte aandacht. Vanuit een open houding voelen mensen zich snel bij mij op hun gemak. Ik heb het vermogen om snel aan te voelen wat er speelt en luister daarbij aandachtig naar mijn intuïtie en jou/jullie beide verhalen, ook als die verschillen. Wie ben jij en wat heb je nodig? 

 

 

Zo brengen we samen de hulpvraag in kaart en kunnen we werken aan verbetering en verbinding in jullie relatie of om juist los te komen uit een relatie. Mijn aanpak is efficiënt en concreet. Hierbij  maak ik gebruik van verschillende methodieken die aansluiten bij de hulpvraag, zoals systemisch werk, EFT (Emotionally Focused Therapy) en geweldloze communicatie.

Tevens word ik regelmatig gevraagd voor mijn expertise in de media. Zoals LINDA.NL , VICE NL

& JAN Magazine

 Als gecertificeerd en opgeleid relatietherapeut, EFT Therapeut ,professioneel coach, familieopsteller en beoefent witte tantra, ben ik gespecialiseerd in relatie vraagstukken en individuele thema's. Samen met mijn man Jeroen Kromwijk hebben we een succesvolle onderneming. Bij de relatiedagen zijn we beiden aanwezig om jullie te begeleiden. 

 

 


Mijn missie


Hoe vaak zie je het niet om je heen? Stellen die gaan scheiden en jij denkt; Die waren zo leuk samen! Precies, het wordt vaak niet gedeeld en al zeker niet over gepraat met anderen. Het lijkt wel een soort van taboe, daar praat je niet over, we houden het bij onszelf. Als we niet met elkaar praten, wat voor voorbeeld zijn we dan ook voor onze eventuele kinderen. Als je niet in je relatie investeert, dan neem je het voor wat het is. En dat maakt dat we er dus ook niet gelukkig van worden. We nemen het voor lief, tot de bom barst. Mijn missie is dat we uit de taboesfeer komen en dat we meer met elkaar in gesprek gaan. Op zoek naar een oplossing, zodat scheiden niet de enige optie is. 

Dit zijn de meest voorkomende gedachten die het praten belemmeren:

  • Het is een afgang, hoe zullen anderen over ons denken?
  • Het valt best wel mee, ik ken genoeg mensen waar het vast erger is.
  • We hebben alles samen voor elkaar;  huis, kinderen, vrienden en dat geef je niet zomaar op.

Geloof me, er is overal wel wat. In iedere relatie doe je concessies en hier moet uiteraard een goede balans in zijn. De vraag is hoe je daar met elkaar mee om gaat. Ik ben ervan overtuigd dat scheiden te vaak en te snel wordt ingezet. Ik zie dit ook in de praktijk gebeuren of mensen die jaren later zeggen; "Het had niet gehoeven, we hadden er samen voor moeten gaan, nu is het te laat."

RELATIEWEEKEND


Samen met mijn man Jeroen Kromwijk begeleid ik het relatieweekend.

Jeroen Kromwijk en Kim Kromwijk begeleiden samen het relatieweekend met veel respect en liefde

Twee Therapeuten


Man en Vrouw Energie


Expertise  en Ervaring