OVER  KIM


Kim Kromwijk-Lub luistert als relatietherapeut zonder oordeel naar huwelijksproblemen
Kim is recht door zee en luistert zonder oordeel

"Een nieuwe dag begint, wanneer de zon boven De Kim verschijnt."

Onbevooroordeeld


Recht door zee


Tot de kernAls relatietherapeut, EFT Therapeut, professioneel coach en familieopsteller, is Kim gespecialiseerd in relatie vraagstukken. Ze heeft een succesvolle relatiepraktijk in Enkhuizen waar ze inmiddels al meer dan honderden stellen heeft mogen begeleiden in hun relatie. Naast relatietherapie, organiseert ze samen met haar man Jeroen, Relatieweekenden, Houd me vast EFT trainingen en de Date nights. En speciaal voor de vrouwen geeft ze unieke Vrouwenretraites  . Kim beoefent tevens de witte tantra.

 

Een vrouw die onbevooroordeeld luistert met een open hart en oprechte aandacht. Door haar open houding, voelen mensen zich snel bij haar op hun gemak. Kim heeft het vermogen om snel aan te voelen wat er speelt en luistert daarbij aandachtig naar haar intuïtie. Vanuit wederzijds respect en vertrouwen gaat ze tot de kern van de uitdagingen. Op een liefdevolle wijze maakt ze alles bespreekbaar en worden onderliggende emoties inzichtelijk.

 

Kim wordt regelmatig gevraagd voor haar relatie expertise in de media zoals de bladen LINDA, &C, Margriet en Libelle.

 

Mijn missie


Hoe vaak zie je het niet om je heen? Stellen die gaan scheiden en jij denkt; Die waren zo leuk samen! Precies, het wordt vaak niet gedeeld en al zeker niet over gepraat met anderen. Het lijkt wel een soort van taboe, daar praat je niet over, we houden het bij onszelf. Als we niet met elkaar praten, wat voor voorbeeld zijn we dan ook voor onze eventuele kinderen. Als je niet in je relatie investeert, dan neem je het voor wat het is. En dat maakt dat we er dus ook niet gelukkig van worden. We nemen het voor lief, tot de bom barst. Mijn missie is dat we uit de taboesfeer komen en dat we meer met elkaar in gesprek gaan. Op zoek naar een oplossing, zodat scheiden niet de enige optie is. 

Dit zijn de meest voorkomende gedachten die het praten belemmeren:

  • Het is een afgang, hoe zullen anderen over ons denken?
  • Het valt best wel mee, ik ken genoeg mensen waar het vast erger is.
  • We hebben alles samen voor elkaar;  huis, kinderen, vrienden en dat geef je niet zomaar op.

Geloof me, er is overal wel wat. In iedere relatie doe je concessies en hier moet uiteraard een goede balans in zijn. De vraag is hoe je daar met elkaar mee om gaat. Ik ben ervan overtuigd dat scheiden te vaak en te snel wordt ingezet. Ik zie dit ook in de praktijk gebeuren of mensen die jaren later zeggen; "Het had niet gehoeven, we hadden er samen voor moeten gaan, nu is het te laat."