· 

Hoe je verbindt met hart, hoofd en seksuele energie.


Aantrekkingskracht in een relatie voelen

Aantrekkingskracht, een krachtig gevoel dat je sterk wilt verbinden met de ander. Het raakt je in de kern en een stoot van soms onverklaarbare energie komt vrij. De welbekende "klik". Het voelt zo goed, dat je zeker weet dat dit de ware is. En dan na jaren voel je dat de aantrekkingskracht tussen jou en je liefdespartner aan het verdwijnen is. Aantrekkingskracht verandert namelijk van vorm. In een gezonde relatie verbind je namelijk met seksuele energie, maar ook met het hart en hoofd. Deze drie moeten in balans zijn om die aantrekking te behouden en daarmee dus ook een fijne relatie te behouden.

 

"Aantrekkingskracht verandert  van vorm als je langer samen bent..."

Seksuele aantrekkingskracht


Bij een gezonde seksuele aantrekkingskracht wil je elkaar bewonderen, voelen, ruiken en proeven. Elkaar ontdekken en experimenteren. Iedere aanraking voelt als voorspel en brengt je naar de volgende intense vrijpartij. Deze fijne energie kan er ook voor zorgen dat je gaat verbinden met het hart en hoofd. Zo kan het zijn dan jullie een liefdesrelatie aan het creëren zijn op dieper niveau.

 

Het is heel normaal dat aantrekkingskracht in een langdurige relatie afneemt. Er speelt dan namelijk mee dat hormonen minder sterk kunnen opspelen en er gewenning is ontstaan. De spanning is naar de achtergrond verdwenen. De natuurlijke jacht instincten zijn niet meer alert. Het is dus geen realistisch beeld dat je in een langdurige relatie altijd maar stomende seks moet hebben. In een druk gezinsleven is dit ook echt niet altijd mogelijk. Wees dus ook een beetje zachter voor elkaar. Het mag ook gewoon fijn zijn, zonder alle toeters en bellen.

 

Blijf wel bewust aandacht besteden aan elkaar, neem het nooit voor lief! Geef die bevestiging, aandacht en complimenten, juist ook buiten de seks om. Realiseer ook dat je gevoeliger kan zijn voor seks in bepaalde periodes. Je hormonen spelen dan mee en dan kan je je meer of juist minder aangetrokken voelen tot mannen en/of vrouwen. Maak hier juist gebruik van en weet wanneer jouw aantrekkingskracht het sterkst voelt.

Aantrekkingskracht in een relatie. Kim Kromwijk-Lub relatietherapeut

"Emoties uiten in je relatie geeft kracht"

Hart en hoofd aantrekkingskracht


Emoties spelen een grote rol in jullie relatie, dat beperkt zich niet tot het hebben van seks. Het geheim van blijvende seksuele aantrekkingskracht zit hem dan ook in het vermogen om je emotioneel met elkaar te kunnen verbinden. Dit is van belang  om de aantrekkingskracht tussen jullie te voeden.

Deze krachtige emoties zorgen ervoor dat je relatie levendig blijft.

  • Kan jij je emotioneel uiten bij je partner?
  • Weet jij wat je partner nodig heeft in een emotionele bui?
  • Lukt het jullie om sterke emoties bij elkaar op te wekken en deze te delen?

Natuurlijk kan het spannend zijn  om je emotioneel uit te drukken. Bang voor die huilbui of een woede-uitbarsting. Het is dan ook van belang je bewust te zijn van jouw emoties. Je geeft hierbij expressie aan jezelf en dat brengt levendigheid en kracht in je relatie. Als je elkaars emotionele reactie namelijk leert te herkennen, kun je daarop anticiperen.  Zo voorkom je een eventuele huilbui of ruzie. Je geeft elkaar letterlijk kracht.

De valkuil als je het niet weet van elkaar, is dat je vast blijft zitten in je huidige (veilige) situatie waar geen groei meer in zit.

Aantrekkingskracht in een relatie. Kim Kromwijk-Lub relatietherapeut

Tips voor het versterken van jullie aantrekkingskracht


  •  Aankijken. Kijk elkaar minimaal 3 minuten diep in de ogen aan. Ware schoonheid zie je als je bij de ander letterlijk naar binnen mag kijken. Juist als de aantrekkingskracht minder is, focus je dan op de liefde die er tussen jullie is. Ga in herinnering terug naar een fijn moment en maak deze zo levendig mogelijk. Zo roep je in jezelf weer de kracht op van jullie emotionele band en daarmee vergroot je ook weer de aantrekkingskracht.
  • Waardering. Om jullie relatie gezond te houden is het van belang om iedere dag tijd te besteden om elkaar te waarderen. Wat vindt jij leuk, lief, spannend of sexy aan je geliefde? We doen vaak zoveel voor elkaar, maar bedanken of waarderen elkaar niet. Juist de kracht van woorden om elkaar te bedanken is groot. En uit je waardering ook in gebaren. Verras elkaar, zet een kopje koffie, kleine attentie, doe spontaan een klusje of iets wat de ander ontlast. Als je dat blijft doen en inziet wat je voor elkaar betekent, dan neem je de ander nooit voor lief. Jullie liefde stroomt en er heerst een fijne flow. Ben jij vooral aan het waarderen en je partner niet? Dan is de relatie uit balans en ontstaat er een ongezonde dynamiek. Zoek dan op tijd hulp en kies voor relatietherapie.
  • Routine is killing: We zijn vaak geneigd om dezelfde dingen te doen. Het is juist verbindend om samen nieuwe ervaringen op te doen, dus zorg dat jullie leven nieuwe impulsen krijgt. Zo zie je elkaar steeds in een nieuw perspectief. Verras elkaar, heb seks op andere plaatsen, ga samen een leuke cursus doen, ontmoet nieuwe mensen en ga vooral het avontuur met elkaar aan. Juist als dit buiten je comfortzone is. LEEF! En wil je je samen ultiem verbinden? Boek of verras je geliefde dan met ons Relatieweekend.  Succes gegarandeerd!
  • Veroveren: Blijf aantrekkelijk voor elkaar. Niet door aantrekkelijk te doen, maar door het te zijn. Net zoals in de dierenwereld, maak elkaar het hof. Dans, daag elkaar uit en raak elkaar "teasend" aan. Maak er een spel van. En nee, dit gaat niet gelijk over seks. Juist dit spel is die diepere aantrekkingskracht in een gezonde en verbindende relatie. Je kan de hele dag deze energie hoog houden, je best blijven doen voor elkaar.  Deze speelse energie is aantrekkingskracht 2.0!
  • Fantaseren: We kunnen in onze gedachten erop los fantaseren, maar deel je weleens je seksuele fantasieën met je partner? Een seksuele fantasie roept namelijk ook sterke emoties op. Tijdens het voorspel kun je dan deze fantasie aanhalen of in elkaars oor fluisteren als het alleen bij een fantasie blijft. Nodig elkaar uit om je fantasieën zo veel mogelijk te delen!
  • Eigen leven * : Voor mij een heel belangrijk punt. Je eigen leven hebben, naast die van je geliefde. Als je samen alles doet, heb je elkaar op slot niets nieuws te delen. We worden dan letterlijk minder spannend voor elkaar, je weet tenslotte alles al! Zorg dus dat je los van elkaar ook een leuk leven hebt en dat je prima even zonder elkaar kunt zijn.  Juist hier blijft dan die aantrekkingskracht sterker. Je blijft namelijk nieuwsgierig naar elkaar en hebt nieuwe verhalen om te delen. Zo kun je elkaar zelfs ook inspireren. Dus ja, doe ook vooral je eigen ding. Ga bijvoorbeeld een dagje weg of een weekend met je vrienden(innen) of alleen.  Ga lekker sporten of alleen een wandeling maken in een ver bos.  Zo krijg je ook de kans om elkaar te missen en tot jezelf te komen. Even onafhankelijk te zijn, zonder rekening te houden met je geliefde. Het kan een mooie reset zijn. Natuurlijk wel in goed overleg, vooral als je een gezin hebt. Zorg voor een goede balans!

*  Merk je dat je het lastig vindt om je geliefde los te laten, denk aan jaloerse gevoelens, alleen voelen, misgunnen. Dan is relatietherapie helpend om hier nieuwe inzichten in te creëren voor een relaxter leven samen.

Aantrekkingskracht in een relatie. Kim Kromwijk-Lub relatietherapeut

"Je vergroot aantrekkingskracht door aantrekkelijk voor elkaar te zijn. Niet door aantrekkelijk te doen."

De 5 wetten van aantrekkingskracht voor jezelf


We denken vaak dat aantrekkingskracht vooral in het uiterlijk zit. Maar je wordt niet perse aantrekkelijker door je gezicht te bedekken met make-up of jezelf af te beulen in de sportschool. Mensen zijn aantrekkelijk door wie ze zijn en wat ze doen. De uitstraling is daarbij essentieel. Wil jij zelf meer werken aan je aantrekkingskracht? Verdiep je dan in de onderstaande vijf punten;

1. Zelfvertrouwen: Het is van belang dat je zelfverzekerd bent. Zo kan je partner alles met jou delen zonder dat je daar van schrikt en aan jezelf gaat twijfelen. Als je namelijk weinig zelfvertrouwen hebt, kun je niet meer luisteren met een open hart. Je bent dan alleen maar bezig wat de ander over jou zegt en betrekt het dan op jezelf. Wat je in zelfverzekerdheid uitstraalt, krijg je ook vaak in positiviteit terug. 

2. Verwerk je verleden:  Soms kunnen we het  verleden moeilijk loslaten en staat het ons heden en onze toekomst in de weg. Zo kan het zijn dat een gebeurtenis in het nu een emotie uit het verleden oproept. We voelen dan wellicht de pijn die daarbij hoort en creëren negatieve emoties en gevoelens in het nu. Dit kan ingewikkeld zijn voor je geliefde die deze bagage niet heeft gecreëerd, maar er echter wel mee wordt geconfronteerd in jullie relatie.

3. Oprechtheid: Wees oprecht in je emoties en toon je ware zelf. Hoe moet een ander anders weten hoe jij je echt voelt of wat er in jou speelt? Je bent veel aantrekkelijker als je durft te laten zien dat je ook gewoon maar mens bent. We kunnen niet altijd die 10 zijn, we mogen ook weleens vallen en fouten maken. We hebben allemaal zo onze valkuilen, niemand is perfect. Dus wees oprecht en kijk vooral naar je eigen aandeel in bepaalde situaties. En zeg dan ook oprecht sorry als je te ver bent gegaan en blijf werken aan jezelf. Vooral als je moeite hebt om jezelf goed te kunnen uitdrukken en dit wellicht schadelijk is voor de ander.

4. Seksualiteit: Het is fijn als je je bewust bent van je eigen seksualiteit. Voel je je hier zeker in, dan kun je het namelijk ook uitstralen. Durf jij je intenties te tonen en je seksueel te gedragen?  In een gezonde relatie is dat namelijk erg belangrijk voor jullie seksuele aantrekkingskracht. Raak elkaar aan, flirt, kijk en bewonder. Laat die seksuele energie jouw lijf aanwakkeren en straal uit dat het beantwoord mag worden.

5. Kwaliteit van leven: Kun je zeggen dat je gelukkig bent? In de basis kunnen we alles voor elkaar hebben, echter voel je dat jouw leven vervullend is?  Als je hier een twijfel voelt, dan zul je dit ook uitstralen. De vraag is dan natuurlijk welk aandeel je hier wellicht zelf in hebt. Je hebt 1 leven en je zult zelf hier de kwaliteit van moeten bepalen en wat jij er van wilt maken. Leer vooral jezelf hierin kennen, maar ook voor jezelf opkomen. Zo kun je bewust keuzes maken hoe je het dan anders zou willen voor een leuker leven!

 

Herkenbaar?

Herken je jezelf in bovenstaande punten en kom je er in je relatie zelf niet uit? Dan is het nuttig om daar professionele hulp voor te zoeken. Relatietherapie kan daarbij erg inzichtgevend zijn.

Aantrekkingskracht in een relatie. Kim Kromwijk-Lub relatietherapeut

Weer zin hebben in het leven samen?


Blijvende aantrekkingskracht is er pas als je een commitment hebt aan een leven samen. Een leven waarbij je zorg draagt voor iets wat voor jullie allebei belangrijk is. Waar kwaliteiten aanvullend op elkaar werken en waardering wordt uitgesproken. Het gevoel dat je zin hebt in het leven, des te aantrekkelijker het is voor je partner om daar deel van uit te mogen maken.  Jullie zullen er beiden aan moeten werken. Accepteer dat er gerust een ruzie mag zijn of een keer geen goede seks. Jullie kunnen niet alleen maar pieken samen, echter bespreek wel de dalen die jullie hebben.  In alle openheid. En lukt dat niet samen? Voel je dan nu aangetrokken om eens langs te komen bij de Relatiepraktijk. Ik zie jullie graag weer  opnieuw met elkaar verbinden. Aantrekkingskracht zit vaak veel dieper dan we ooit hadden durven dromen...

 

Liefs Kim Kromwijk-Lub

Kim Kromwijk-Lub Relatietherapeut

Wil jij je weer aangetrokken tot je geliefde? Plan gerust een afspraak in, ik zie jullie graag.

Je ex partner loslaten. Kim Kromwijk-Lub Relatietherapeut

Automatisch volgend blog ontvangen? Meld je dan hieronder aan!