RELATIETHERAPIE


Gesprekken lopen uit op ruzies of stilte en de intimiteit die jullie eens zo verbond is er nauwelijks meer. Willen jullie het anders, echter weten jullie niet hoe? Kom dan samen naar Relatiepraktijk De Kim en maak de twijfels bespreekbaar voor het echt te laat is.

Relatietherapie of een relatieweekend werkt bij 80% van de stellen die denken aan een relatiebreuk of scheiding

Twijfels om samen door te gaan...


Waarom zijn we nooit meer intiem?


We hebben steeds vaker ruzie!Relatietherapie is helaas nog vaak een taboe, terwijl het zo een waardevolle investering voor je relatie is. Mensen denken vaak dat je relatie vanzelf goed moet gaan. We zoeken geen hulp, modderen maar wat aan en nemen het zelfs voor lief.  Als het dan na jaren niet meer vol te houden is, stoppen we ermee. Uit elkaar gaan brengt vaak veel verdriet, onmacht en frustratie mee. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn en het eindigt in een vechtscheiding. 

Heb je één of meerdere van onderstaande gedachten?

 • We hebben zoveel strijd met elkaar en ben zo moe van het vele discussiëren.
 • Ik verlang naar genegenheid of intimiteit.
 • Ik mis ons zoals we vroeger waren, waar ging het mis?
 • Hoe moet het verder, we hebben zoveel opgebouwd?
 • Ik voel me machteloos, niet gezien, gehoord en/of begrepen.

Relatietherapie helpt als jullie tijdig realiseren dat jullie er samen niet meer uit komen en het anders willen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de stellen die relatietherapie heeft gevolgd een blijvende positieve verbetering ervaart in hun relatie. Wacht dus niet te lang en gun jezelf een gezonde en gelukkige relatie.

Redenen voor een scheiding: Ontrouw, Geld, Intimiteit, Seks, Communicatie, Ruzie, Taakverdeling gezin of huis

Top 8 Redenen voor relatietherapie


Kim Kromwijk is recht door zee en tot de kern van jullie relatieprobleem. Ze luistert aandachtig wat jullie nodog hebben
Kim ontvangt jullie graag in haar prachtige praktijk.

Investeer in je relatie, voor het te laat is.

Wat kan het jullie opleveren?

Verbetering intimiteit en heldere communicatie helpen jullie tijdens relatietherapie in de relatiepraktijk in Enkhuizen

Doorbreken van vast geroeste patronen.


Verbetering intimiteit en seksualiteit.


Begrip voor en met elkaar ontwikkelen.Hoe fijn is het om elkaar wel te begrijpen. Dat jullie weten wat er ten diepste speelt en daarin kunnen groeien met elkaar. Rust, duidelijkheid en vooral ruimte voor jullie liefde. Laat het een kracht zijn om relatietherapie in te zetten, gun jezelf een gezonde en gelukkige relatie. Vaak geeft relatietherapie ook inzicht in jezelf en dat kan weer bevestigend werken voor de ander. Het komt voor dat er individuele sessies voortkomen uit de relatietherapie om bepaalde patronen te onderzoeken. Dit is wat het jullie onder andere kan opleveren;

 • Leren praten over jullie gevoelens.
 • Inzicht krijgen in jezelf en de ander.
 • Begrip voor en met elkaar ontwikkelen.
 • Verbetering van intimiteit.
 • Het onderzoeken van jullie vastgeroeste patronen.
 • Rust in discussies en heldere communicatie.
 • Behoeften en verlangens helder.
 • Echt leren luisteren naar elkaar i.p.v. invullen en/of willen oplossen.
 • Duidelijkheid in jullie relatiestatus en wat hierin de uitdaging is.
 • Helder hebben waar jullie voor staan en een weloverwogen keuze hierin maken.

 

Een vrijblijvende en kosteloze kennismaking van 30 minuten. Sessies duren gemiddeld 75 minuten

Hoe werkt het?


Jullie zijn van harte welkom om een  afspraak te maken.
Ik ontvang jullie graag in de sfeervolle praktijk waar jullie verhaal veilig is bij mij. De eerste afspraak is een verkennende afspraak. We gaan samen onderzoeken waar jullie uitdaging ligt en hoe ik jullie daarin kan begeleiden. Uiteraard gaan we samen in gesprek, anderzijds kom ik ook graag met jullie in beweging. Uit het hoofd en naar het gevoel. Hier gebruik ik soms ontwikkelopdrachten  voor die aansluiten in de fase waar jullie je bevindenEen helder beeld van jullie relatie, zowel met het hart als het hoofd. Op deze manier halen jullie het beste uit de relatie. Het kan naast de relatietherapie ook voorkomen dat ik jullie soms alleen ontvang. Dit kan helpend zijn andere uitdagingen spelen die buiten de relatie valt, zodat er een compleet vormt in jullie dynamiek. Alles hierin is mogelijk.

Aantal sessies


Als relatietherapeut zet ik graag mensen in beweging. Vanuit vertrouwen en wederzijds respect  kom ik snel tot de kern. Gemiddeld zijn er 6 sessies nodig van 60-105 minuten. De relatie koste wat het kost in stand houden is niet het doel van relatietherapie. Ik begeleid jullie proces, ongeacht de uitkomst. Samen in gesprek, verbinding maken en voelen wat er nu eigenlijk werkelijk speelt. Dan pas kun je een weloverwogen besluit nemen de relatie te verbeteren, te beëindigen of op een andere manier met elkaar verder gaan.   

Kim Kromwijk-Lub in haar relatiepraktijk in Enkhuizen ontvangt hartelijk stellen
Voel je welkom in de praktijk

Wacht niet te lang...


Relatietherapie zorgt dus voor volledig  inzicht in jullie leven met elkaar, maar ook voor verheldering op persoonlijk vlak. Het letterlijk doorleven en inzien in welke patronen jullie samen vast zitten. Elkaar weer opnieuw ontmoeten en toelaten in plaats van elkaar te negeren. Twijfelen jullie om in relatietherapie te gaan? Wees dan welkom in mijn praktijk in Enkhuizen.  Maak een afspraak en dan begeleid ik jullie bij de eerste stap. Op deze manier laat je al aan elkaar zien dat je gemotiveerd bent om er samen uit te komen, ook als dat spannend, lastig of moeilijk is.

 

Investeer in elkaar en gun het jullie samen, maar ook jezelf. Laat het een verlossing of oplossing zijn. Een weloverwogen keuze voor de toekomst. Ik sta voor echte verbinding met je liefdespartner en gun jullie het geluk wat een ieder verdient. Soms mag je best om hulp vragen, het is geen taboe. Het is een keuze in je eigen levensgeluk.

 

Warme groet,

Kim Kromwijk-Lub

Relatieweekend of 'Houd me vast' EFT training


Hebben jullie geen behoefte en/of tijd voor meerdere sessies in de praktijk?  Dan is het relatieweekend (kan ook doordeweeks) of een Houd me vast training een fijn alternatief voor jullie.  Twee dagen actief werken aan jullie relatie onder begeleiding van een mannelijke en vrouwelijke therapeut. Relatietherapeut Kim Kromwijk-Lub begeleid deze samen met haar man Jeroen Kromwijk.

Relatieweekend bij relatieproblemen. Een mannelijke en vrouwelijke therapeut om jullie te helpen bij de relatiecrisis

Jeroen en Kim Kromwijk

Reviews


Review Relatietherapie Kim Kromwijk-Lub Enkhuizen

Review Relatietherapie Kim Kromwijk-Lub Enkhuizen

Review Relatietherapie Kim Kromwijk-Lub Enkhuizen

Review Relatietherapie Noord Holland. Kim Kromwijk-Lub

Review Relatietherapie Noord Holland. Kim Kromwijk-Lub