· 

Het Relatieweekend geeft inzicht in waar jullie samen staan.


Relatieweekend Relatie retraite weekend

Voor wie is het relatieweekend geschikt?


Zit jullie relatie in een flinke dip en voelen jullie geen ruimte voor maanden relatietherapie? Boek dan dit unieke  Relatieweekend en krijg binnen 2 dagen helderheid over jullie relatiestatus. De dagen kunnen zowel doordeweeks als in het weekend worden geboekt. Twee dagen totale aandacht voor elkaar en gelijk een weekend weg. Het Relatieweekend wordt begeleid door het therapeutenechtpaar  Jeroen en Kim Kromwijk . Zij zijn al meer dan 23 jaar in liefde verbonden en weten uit eigen ervaring en expertise hoe je een langdurige relatie gezond, liefdevol en spannend kunt houden. Zij hebben met hun deskundigheid en onderlinge energie al vele stellen succesvol begeleid toen ze in een moeilijke periode verkeerden. Stellen kiezen veelal voor het Relatieweekend wanneer ze;

 • Verlangen naar meer verdieping in de relatie.
 • Langs elkaar leven en elkaar niet meer "echt" zien als geliefden.
 • De stilte in huis een ijzige sfeer met zich meebrengt en dit gaat benauwen.
 • Moe zijn van het vele strijden met elkaar en verlangen naar helderheid en rust.
 • Een voorbeeld willen zijn voor de kinderen en aan ze laten zien hoe liefde echt kan zijn.
 • Beide ervaren dat er continue gedoe is over intimiteit en seks. Het is niet meer zoals vroeger...
 • 'Samen' onder druk komen te staan door gezin, werk en/of ontrouw en je elkaar hierin aan het verliezen bent.
Jeroen en Kim Kromwijk tijdens het Relatieweekend

"Het voelde zo snel vertrouwd. Jeroen en Kim zijn geheel zichzelf en dat maakt het delen als vanzelfsprekend. Ongelooflijk wat er in 2 dagen kan gebeuren..."

Na deze dagen weten jullie welke richting  jullie samen ingaan en creëren jullie daarmee helderheid, rust en overzicht. Wij evalueren onze dagen op diverse punten en zorgen zo continue voor kwaliteit. Deze dagen worden ervaren als 'life changing' en door stellen tijdens de evaluatie gewaardeerd met een gemiddelde van een 9.8! Dit kun je ook teruglezen in de Reviews. We spreken daarom terecht van een succesformule.

 • Of je nu een gezonde relatie hebt en meer verdieping zou willen.
 • Of op het punt staat om te willen scheiden en samen wilt checken of het de juiste keuze is.

Het is een nieuwe stap in jullie toekomst. Een cadeau vanuit liefde voor jullie als stel! Een blijvende herinnering die niet meer weg te denken is.

Jeroen en Kim Kromwijk tijdens het Relatieweekend

Kim en Jeroen  Kromwijk begeleiden jullie vanuit vertrouwen en respect. Alles mag er zijn en is bespreekbaar. Veilig en tot de kern.

Het is heel logisch dat er na een bepaalde tijd gewoontes inslijten. Totdat één van jullie de balans opmaakt en een terugtrekkende beweging maakt. Wat verbindt jullie eigenlijk nog? Kies voor het Relatieweekend!

Relatieweekend voor stellen

 "Wat onwennig stapten we de praktijk binnen en gaven bij Jeroen en Kim aan dat we er zo naar hadden uitgekeken. Na een klein poosje maakte spanning ruimte voor ontlading en voelden we ons vrij om ons verhaal te delen. We liepen zo vast in onze relatie, terwijl het houden van zo groot is. We zijn zo dankbaar dat we het relatieweekend bij deze fijne mensen hebben gevolgd. We hebben elkaar op een andere manier gevonden en het bracht zoveel inzicht en verandering!"

Wat doen we?


Het Relatieweekend wordt op maat gemaakt op basis van jullie eigen onderliggende thema's, echter wel met een gestructureerd programma. Zowel in onze prachtige praktijk, als in de natuur. Onze aanpak kenmerkt zich door een goede afwisseling tussen verdiepende opdrachten en relativering tussen de opdrachten door. Zo houden we het programma luchtig en ontspannen en is er voldoende ruimte voor diepgang. We werken met meerdere methodieken en tools, waaronder systemisch werk, geweldloze communicatie en EFT (Emotionally Focused Therapy).Er zijn sessies met z'n vieren, maar ook één op één sessies om dieper in te gaan op jullie behoeften en verlangens. We zijn beide dagen in jullie aanwezigheid, dat maakt het juist zo effectief. Zo zien we ook de dynamiek tussen jullie tussen de sessie door. We zien welke vaste patronen aandacht nodig hebben, die jullie in de "thuissituatie" in de weg zitten. We schromen niet, om hier meteen aandacht aan te besteden.

 • De 1e dag zoomen we in op de onderlinge interactie en destructieve (gedrags-) patronen en maken we deze inzichtelijk. We doorbreken deze patronen en werken met een diepere laag in de emotie(s) van de man en vrouw. Daarom is het fijn dat er zowel een mannelijke en vrouwelijke therapeut aanwezig is. Zo voelt iedereen zich gezien en gehoord.
 • De 2e dag worden tools en methoden gebruikt om ander gedrag en vormen van communicatie aan te leren. We gaan hier direct mee aan de slag en zo wordt er een alternatief geboden, waarbij de emoties minder hoog oplopen. Tevens gaan jullie met een concreet relatieplan de deur uit, zodat jullie in de thuissituatie het kunnen gaan in zetten. We bieden hierbij ook een stukje nazorg, zodat jullie samen het vertrouwen krijgen in jullie nieuwe dynamiek.

Relatieweekend Relatie retraite weekend Relatiepraktijk De Kim

Een stel wat na het relatieweekend weer tot elkaar is gekomen

Helderheid


Elkaar weer "zien"


Rust en ruimteOf jullie elkaar opnieuw willen ontmoeten, meer verdieping willen in een gezonde relatie of elkaar wellicht in liefde willen loslaten. Het mag er allemaal zijn, wij begeleiden jullie bij dit proces. Veelvoorkomende reacties na afloop van de dagen zijn;

 • Patronen zijn doorbroken en we hebben praktische tips en een concreet relatieplan voor thuis.
 • We hebben een hoop vanuit het verleden uitgesproken en opgeruimd, er is nu meer begrip.
 • Relatiestatus is helder! We weten weer wat we aan elkaar hebben en waar we staan.
 • Ik herken nu mijn eigen aandeel in een conflict en heb de tools om dit te veranderen.
 • We hebben een begin gemaakt naar meer wederzijds begrip en acceptatie.
 • We vechten niet meer, maar gaan effectief in gesprek.
 • Ons patroon van aanvallen en verdedigen is helder.
 • We hebben weer positieve focus voor de toekomst.
 • Ik voel weer verbinding en ruimte voor intimiteit.
 • We luisteren naar elkaar i.p.v. direct te reageren.

De sfeervolle praktijk in Enkhuizen nodigt uit voor diverse oefeningen.

Hoe is het ontstaan?


Het Relatieweekend is ontstaan zo’n 3 jaar geleden toen een ondernemersstel bij Jeroen in business-coaching kwam. Er ontstond een vraag rondom het structuren van diverse bedrijven en het bouwen aan hun onderlinge relatie als liefhebbend stel. Dit was het moment dat de krachten van Jeroen en Kim samen kwamen. Kim als relatietherapeut met haar kennis en ervaring op gebied van relaties  en Jeroen met zijn psychologie en management achtergrond. Deze combinatie bleek uniek en het programma heeft sinds die tijd voor vele stellen de gewenste uitkomst gegeven. Na vele evaluaties en doorontwikkelingen heeft het nu een prominentie plek binnen Relatiepraktijk de Kim, waar Kim fulltime als relatietherapeut aan het werk is.

Binnen en buiten sessies bij het Relatieweekend

Een stel tijdens een oefening op het strand vlakbij onze praktijk

Alles voor de totale beleving!


Alles draait voor ons om de totale beleving. Het start met de vrijblijvende en kosteloze (online)kennismaking, die voeren we altijd samen. We horen vaak terug dat het daar al vaak gaat stromen. Stellen zien en voelen onze passie voor het vak en ons enthousiasme voor het Relatieweekend. Hier maken we met z'n vieren de 'check' of de juiste klik er is.  Onze praktijk heeft een warme klassieke uitstraling en is  een prettige plek gevuld met kaarsjes en bijbehorende muziek. We zorgen voor een afwisselende verse lunch en diverse lekkernijen, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele (dieet) wensen. Mensen voelen zich snel op hun gemak, waarbij de ruimte uitnodigt om te delen.  We horen ook vaak terug dat het niet therapeutisch aanvoelt, vanwege de huiselijke setting en omdat wij praktisch ingesteld zijn. Dat is wellicht juist onze kracht.  Het kan aanvoelen als een zeer verdiepend weekend met goede vrienden, echter waar zeker alles op tafel op komt!

Relatieweekend in Enkhuizen

Impressie Enkhuizen

Een weekend weg in Enkhuizen


Enkhuizen biedt verschillende mogelijkheden om oefeningen  in de natuur of in de oude VOC binnenstad te doen. In deze prachtige stad gaan jullie letterlijk terug in de tijd. Maak samen even een korte wandeling om daarna weer met frisse energie verder te gaan. Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden op loopafstand van onze praktijk. Wanneer jullie geheel ontzorgd willen worden, dan is het mogelijk dat wij voor jullie - als extra service - een overnachting in een B&B boeken. Jullie zijn dan gegarandeerd van een goede nachtrust en uitgebreid ontbijt.

Foto impressie van onze klanten


Praten, gevoel en emotie


Stellen uit onze omgeving vragen vaak wat de meest voorkomende ‘aanleiding’ is bij het inzetten van het Relatieweekend. Dit is heel divers en daarom passen we ons vaste programma altijd aan, aan de context van het stel. Dit blijkt uit de kennismaking en de intake. Hiermee wordt altijd maatwerk geboden. We kunnen wel een voorbeeld van een 'aanleiding' geven:

 

In de dynamiek van stellen komt het regelmatig voor dat de man zegt: “Ik ben geen prater”  en de vrouw zegt: “Er is geen oog voor mijn gevoelens en emoties”. Doordat deze dynamiek niet wordt doorbroken, wordt er minder verbinding ervaren en is intimiteit naar de achtergrond verdwenen. De vrouw voelt dat ze zich pas kan geven, wanneer ze zich meer verbonden voelt met haar man. En de man vindt het veelal lastig om hier woorden aan te geven. Stellen kunnen zo – onbewust – steeds meer afstand creëren en zelfs van elkaar vervreemden. “Wordt deze aanraking wel op prijs gesteld?” “Is het beter om gevoelige onderwerpen niet meer te bespreken, om zo de lieve vrede te behouden?”  Dat wat eens als zo vanzelfsprekend werd ervaren is nu weg of ver te zoeken… We helpen stellen om elkaar weer opnieuw te ontmoeten en dit patroon te doorbreken. We doen hiermee recht aan ieders persoonlijkheid en vermogen om iets anders in te zetten. Want een prater wordt geen prater, maar kan wel leren om stil te staan bij gevoelens en emoties. Van zichzelf, maar ook van de partner. Het gevoel en de emotie kan ook een plek krijgen in de relatie, zonder daar al te veel woorden aan te geven. Hoe Jeroen en Kim dat doen, is bijna niet in woorden te vangen. We stemmen volledig af op de behoeften en verlangens van de mensen die we mogen ontvangen. Dat dit ook in een resultaatgericht jasje wordt gestoken, is de kers op de taart.

 

We horen met regelmaat: “Het lijkt wel of we weer opnieuw getrouwd zijn”. Voor ons het ultieme gevoel waarmee een stel weer de deur uit kan stappen. Dat gunnen we iedereen die het gevoel heeft ‘vast te zitten in de relatie’ en geen andere uitweg meer denkt te zien of juist die diepere verbinding wil ervaren in een gezonde relatie.

Relatieweekend Relatie retraite weekend

Een stel tijdens een schrijfopdracht

"We hebben een ongekend weekend gehad. Ik wist niet dat er zoveel pijn onder onze relatie zat. Opgelucht en met vertrouwen verder met elkaar. Wat een ervaring."

Review Relatieweekend Jeroen en Kim Kromwijk

Reviews Relatieweekend

Kim en Jeroen hebben beide hun specialisme. Tijdens het Relatieweekend komt alles samen.

Komen jullie er samen niet meer uit of willen jullie meer verdieping en verbinding?  Kies dan voor het relatieweekend. Investeer in je relatie, voor het te laat is.

Impressie van De Praktijk waar het Relatieweekend wordt gegeven


Kosten per persoon


Kosten Relatieweekend

Maak kosteloos en vrijblijvend een (online)kennismakingsgesprek


Zijn jullie geïnteresseerd?  Dat is mooi, wij namelijk ook in jullie! Het mogen begeleiden van liefdespartners die voor een moeilijke keuze staan of meer in liefde willen verbinden is passie vanuit ons hart!
 • Hebben jullie hulp nodig voor het maken van een goede keuze of heb je vragen of het Relatieweekend wel aansluit bij jullie situatie. Neem dan vooral contact op. Wij staan jullie graag te woord.
 • Wil je met ons (online) kennismaken? Dat kan 30 minuten kosteloos en vrijblijvend.
 • Heb je een vraag? Klik dan hieronder op de Meestgestelde vragen pagina. Zit je vraag er niet tussen? Contact ons gerust!
Relatieweekend door Jeroen en Kim Kromwijk uit Enkhuizen

Warme groet, Jeroen & Kim

Lockdown Corona Relatietips van relatietherapeut Kim Kromwijk-Lub

Automatisch volgend blog ontvangen? Meld je dan hieronder aan!