Meest gestelde vragen Relatietherapie


Relatieweekend Relatiedagen Relatieretraite Relatietherapie Kim Kromwijk
Kim ontvangt jullie graag in haar sfeervolle praktijk in Enkhuizen.

Hoeveel sessies hebben we nodig en hoelang duren die?

Gemiddeld komen stellen bij mij 6 keer. De sessies variëren in tijd van 60 tot 90 minuten. 


Hoe snel kunnen we terecht?

Binnen 2 weken kunnen jullie terecht voor de eerste afspraak.


Wat kost het?

Je betaald per uur en vanaf de eerste afspraak. We gaan samen onderzoeken wat jullie nodig. Ik geef meteen mijn advies hierin.

Na de iedere afspraak ontvang je een factuur met een betalingstermijn van 7 dagen.  Kijk voor de actuele prijzen op de tarieven pagina.


Is het vergoed?

Deze therapie wordt sinds 2013 niet meer vergoed door de zorgverzekering.  Het valt niet onder de Eerstelijns Psychologische Zorg. De kosten zijn dus voor eigen rekening. Je kunt de sessies zien als een waardevolle investering  in jezelf , je relatie of je gezin. Het voordeel is dat er geen lange wachtlijst is en je eigen risico wordt niet aangesproken.


Wat zijn je werkdagen?

Mijn werkdagen zijn van maandag t/m woensdag voor losse therapiesessies. Ik werk niet in de avond.

De overige dagen werk ik met stellen die voor een relatie meerdaagse kiezen die ik samen met mijn man Jeroen Kromwijk verzorg.


Mijn partner wil niet mee

Relatietherapie doe je samen. Als je partner niet overtuigd is, dan kunnen jullie gerust 1 keer komen om het te ervaren.  Je betaald dan 1 sessie en zit verder nergens aan vast.


Komen we ook apart bij jou of altijd samen?

Uit de relatietherapie kan het voorkomen dat je als individu ook een paar sessies alleen komt. Dit kan zijn als er wellicht pijnplekken uit het verleden zijn. Denk aan gezin van herkomst, verlies van dierbare of eerdere destructieve relaties..


Zijn er annuleringsvoorwaarden?

Ik mail altijd de vervolgafspraak die we hebben gemaakt ter controle voor jezelf. Natuurlijk kan het voorkomen dat je toch niet kan komen op een gemaakte afspraak, echter heb ik daar wel strikte annuleringsvoorwaarden voor.

- Bij annulering of verzetten tot 48 uur voor aanvang van de afspraak ben je geen kosten verschuldigd.

- Bij annulering of verzetten binnen 48 á 24 uur voor aanvang breng ik 50% van het uurtarief in rekening. Je ontvangt hiervan een aparte factuur.

- Bij annulering of verzetten binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak breng ik 100% van het uurtarief in rekening. Je ontvangt hiervan een aparte factuur.


Is relatietherapie eigenlijk ook geschikt voor een gezonde relatie?

Jazeker! Of je nu in een relatiecrisis zit of juist in een gezonde relatie verlangt naar (nog) meer verdieping en verbinding. Het is het mooiste cadeau wat je aan elkaar kunt geven. Het is  de meest unieke, verbindende en liefdevolle investering die je in je relatie kunt doen.


Wat zijn de meest gehoorde reacties van stellen?

Kijk op de review pagina voor alle reacties.


Moeten we ons voorbereiden op de eerste afspraak?

Jullie hoeven je niet voor te bereiden. Nadat we een afspraak hebben gemaakt ontvang ik jullie graag en neem  ik jullie stap voor stap mee.


Kunnen andere stellen ons zien in de wachtruimte?

Tussen de sessies heb ik voldoende tijd, zodat stellen elkaar niet in de wachtruimte tegenkomen.


Relatieweekend Relatieretraite Relatiedagen Relatietherapie Kim Kromwijk

Kim Kromwijk-Lub

Zijn jullie geïnteresseerd?  Dat is mooi, ik  ook in jullie! Het mogen begeleiden van stellen is passie vanuit mijn hart! 
Warme groet,
Kim