· 

Een hart wat écht naar je luistert

Luister in plaats van jouw mening of een oplossing.
🗣OH JA! DAT IS MIJ OOK OVERKOMEN...
👂 Iemand die je dierbaar is deelt zijn/haar verhaal. Vervolgens kom jij met een oplossing, mening of dat het jou ook is overkomen. In het ergste geval neem je zelfs het verhaal over en gaat het over jou.
👂 Diegene voelt zich allesbehalve gehoord. En juist op dit stuk ga je uit emotionele verbinding, met soms nadelige gevolgen voor je relatie.
👂 Luisteren met een open hart is zo krachtig. Oprechte aandacht en er in stilte voor de ander zijn. Komt bovenstaande je bekend voor of twijfel je wat de ander nodig heeft? Hieronder dan enkele tips wat je kunt zeggen;
❔ Wat wil je dat ik doe?
❔ Kun je aangeven wat je hierin nodig hebt van mij?
❔ Vertel het me maar, ik ben er voor je...
👂 Lukt het jou niet om oprecht jouw aandacht te geven of is luisteren naar elkaar überhaupt niet aan de orde? Kom gerust eens langs in mijn praktijk in Enkhuizen. Kennismaken is kosteloos en vrijblijvend.

Wil jij iedere week een post ontvangen op Facebook en/of Instagram?