· 

Lockdown, wat nu?

Lockdown tips voor relatie. Kim Kromwijk relatietherapeut

Lockdown betekent echt niet het einde


❎ HELP LOCKDOWN ❎
Hierbij mijn 7 relatie en gezin tips voor de aankomende periode.
✔ Bedenk dat jullie beiden uit balans kunnen zijn. Thuiswerken, weinig uitjes en kinderen thuis. Het brengt je vooral terug naar jezelf en dat is best pittig. Laat staan als je je ook nog druk moet maken om wat je partner wel of niet doet. Mijn advies hierin is: Geef jezelf, maar ook de ander wat ruimte.
✔ Bespreek met elkaar wie wat gaat doen om er ritme en structuur in te brengen. Relativeer hierin ook een beetje. Er hoeft echt geen strak schema te liggen. Luister naar de wensen van elkaar en berust daar dan ook in. We doen het allemaal op onze eigen manier. En dat is ook oke.
✔ Wellicht mis je veel, maar je partner is niet je vriend(in), je collega, je oppas of zelfs je moeder! Creër hier dus ook een gezonde afstand in. Bel of skype je familie of vrienden. Zoek afleiding op een andere manier. Wees creatief. Het is van jou.
✔ Heb geduld en blijf open naar elkaar. Wellicht ervaar je nu een enorme kalmte of juist een storm. Creër iedere dag een moment samen. Heb oog voor elkaar en deel je emotie. Geen oplossing, geen mening. Gewoon er even zijn met volle aandacht, dat is al genoeg.
✔ Heb je kinderen? Ga dan mee in hun beleving en vind aansluiting. Zij kiezen er ook niet voor. Gelukkig is daar straks de vakantie en hoeven en mogen ze niet veel. Het mag er allemaal zijn. Probeer er ook aan toe te geven. Relaxed, haal adem!
✔ Verras elkaar in en om huis en pak lekker uit. In huis geen regels voor "volwassenen "😉 Creëer een escaperoom, organiseer die disco, kook in je lingerie, vuurkorf met marsmellows & glühwein in de tuin en bak pannekoeken in de ochtend. Geniet van deze momenten. Laat corona niet je leven leiden en maak deze kerstvakantie onvergetelijk.
✔ En ervaar je wel crisis? Kom eens langs in mijn praktijk in Enkhuizen en geef jullie relatie en daarmee ook het gezin weer wat lucht!

Wil jij iedere week een post ontvangen op Facebook en/of Instagram?