· 

Kun je niet zien dat ik je nodig heb?

Relatieproblemen na een trauma. Kim Kromwijk-Lub is relatietherapeut en helpt jullie verder

Ik ga stuk van binnen en huil altijd alleen.


🏠 IEDER HUISJE HEEFT ZIJN KRUISJE ✝️
❣ Bij het verwerken van trauma's hebben we lichamelijke en emotionele nabijheid nodig van onze dierbaren. Het kalmeert, verzacht de pijn en brengt ons in balans. Er is geen groter medicijn dan onvoorwaardelijk troost geven en praten over wat je is overkomen.
❣ Helaas gebeurt het vaak dat partners geen medeleven durven, kunnen of willen tonen. Bang dat het de getraumatiseerde partner nog meer zal belasten of geen raad weten met de emoties die loskomen. Maar trauma's kun je niet opsluiten en juist hier zit de kracht van liefde.
❣ In sommige gevallen is de getraumatiserende geliefde niet in staat om een signaal af te geven dat er troost nodig is...Stel je dan nu eens voor dat jij deze essentiële troost over het hoofd ziet. Je gaat bijvoorbeeld in de oplossing in plaats van naar de pijn van je geliefde.
❣ De kracht van liefde kan dan de valkuil worden. We voelen dan namelijk geen verbondenheid meer en zo ontstaat er emotionele chaos. Chaos die jullie liefde overschaduwd en zorgt voor afstand.
❣ Ervaar jij chaos? Wacht dan niet te lang. Als relatietherapeut creëer ik graag helderheid in jullie liefde. Soms is er net wat licht nodig in het duister.🕯❤

Wil jij iedere week een post ontvangen op Facebook en/of Instagram?