· 

Neem je lief niet voor lief

Jeroen en Kim Kromwijk-Lub van Relatiepraktijk De Kim
Kim & Jeroen Kromwijk

Ik weet hoe fijn het voelt om verbinding te voelen, gun het jullie relatie ook...


 

SAMENZIJN VANZELFSPREKEND?

 

❌ Het lijkt wel of samenzijn vanzelfsprekend moet zijn, echter is dit de grootste valkuil in een langdurige relatie. Hier spreekt voor mij het bekende zinnetje: 'Je lief voor lief nemen'. Het voelt vertrouwd en 'normaal' hoe het tussen jullie gaat. Maar juist hier kan je elkaar onbewust verliezen. En uiteindelijk ga je dat bewust voelen, het knaagt....

 

❌ Vervolgens gaan we dit knagende gevoel ook geen podium geven. Geen zin in oncomfortabele gesprekken na een dag werken of als de kids eindelijk slapen. Diepere behoeften en verlangens worden niet met elkaar gedeeld. We gaan ze letterlijk uit de weg. En langzaam creëren we afstand.
♥️ Verbondenheid zit juist in het nieuwsgierig blijven naar elkaar, ook als het ongemakkelijk voelt. Wat onuitgesproken blijft juist wel omarmen, toelaten en ten diepste eerlijk uitspreken wat het met je doet. Zonder oordeel of het direct te hoeven oplossen, er zijn voor elkaar. Stel open vragen en luister met je hart. Bijvoorbeeld;
- 'Hoe voel je je vandaag?' 
- 'Wil je nog graag iets met me delen?
♥️ Gun elkaar die verdieping, die zorgt namelijk voor de liefdevolle verbinding waar we als mens zo naar verlangen.
⁉️ En voel jij dat het knaagt, echter weet je je geen raad? Kom samen eens langs, ik help jullie graag die verbinding weer te voelen. Ik weet hoe fijn dit voelt in een langdurige relatie en gun het jullie relatie ook...

Wil jij iedere week een post ontvangen op Facebook en/of Instagram?