· 

Niet twijfelen, maar voelen

Hoofdverbinding Buikverbinding en Hartverbinding. Kim Kromwijk-Lub Relatietherapie Enkhuizen Hoorn

Praten vanuit je hart, de sleutel tot verbinding...🗣 HOE REAGEER JIJ ⁉️

👉🏼 Er zijn mensen die de voorkeur hebben om te beredeneren vanuit het hoofd en er zijn mensen die de voorkeur hebben om vanuit gevoel te reageren.

🧠 Hoofd ( Denken)

Reageer jij in eerste instantie vanuit het hoofd? Dan wil je het graag begrijpen of begrip creëren. Je hecht meer belang aan cognitie dan aan je gevoelswereld.
👉🏼 Trefwoorden: cognitie, eerst denken dan doen, begrip.
🌱 Buik (Intuïtie)
Reageer je vanuit gevoel? Dan is de eerste impuls voelbaar in je buik, waardoor je in eerste instantie instinctief en intuïtief van hieruit reageert. De buik heeft meerdere diepere lagen van emotie.
👉🏼 Trefwoorden: onderbuik gevoel, draai in m'n buik, voelt goed.
❤ Hart (Verbinding)
Wanneer je hoofd en buik op één lijn zijn, dan voel je dit in je hart. Je wordt dan in staat gesteld om letterlijk je hart te laten spreken. Dit is de plek waar namelijk emotionele verbinding ontstaat tussen liefdespartners.
👉🏼 Trefwoorden: passie, het raakt me, emotionele verbinding.
❌  Wanneer er niet op alle niveaus afstemming is, worden veel van de intenties "verkeerd gelezen". Mensen voelen zich niet gezien en gehoord door elkaar. Vooral als het om gevoel en begrip gaat. Meestal is er dan alleen nog maar op hoofdniveau contact of alleen uit emotie. Het gevolg is dan dat "de woorden" ook niet meer binnenkomen.
🥰 Wanneer je het hoofd, buik, en hart laat spreken ontstaat een logische, ordelijke en harmonieuze verbinding tussen de verschillende delen bij jezelf en bij de ander. Praten vanuit je hart, dat is de sleutel voor emotionele verbinding. Iets wat ieder mens nodig heeft in een gezonde relatie.
⁉️ Lukt het jullie niet om vanuit je hart te spreken en die diepere emotionele verbinding te voelen? Kom dan een kosteloos en vrijblijvend kennismaken. Ik help jullie graag bij een liefdevolle relatie.

Wil jij iedere week een post ontvangen op Facebook en/of Instagram?