· 

Valentijn liefdestips

Valentijn liefdestips  Kim Kromwijk-Lub EFT therapeut

Maak jullie liefde het iedere dag waard met deze liefdestips


 🥰 MIJN LIEFDESTIPS 📜 
Valentijn, de dag van de liefde. Dat is leuk, maar weet jij eigenlijk wel wat er nodig is voor die andere 364 dagen? Ik zie dagelijks mensen, waarbij liefde een hele uitdaging is geworden. Ik deel dan ook graag mijn liefdestips met jullie.... 
❤ Maak alles bespreekbaar wat er in je omgaat. Behoeften en verlangens, maar ook wat je niet als prettig ervaart of ongemakkelijk voor je is. Op deze manier blijf je eerlijk naar jezelf en de ander. Open en transparant. Gaat het even niet? Kom er op een rustig moment op terug. Blijf in gesprek! Probeer je partner niet te veranderen, hoe graag je het soms zou willen... 
❤ Haal het beste in elkaar naar boven. Complimenteer, relativeer en motiveer elkaar. Spreek je waardering en liefde uit en laat de ander voelen dat hij/zij er mag zijn met al zijn/haar kwaliteiten en talenten. 

 

❤ Soms maken we fouten. Als jullie relatie sterk is, geef elkaar dan de tijd en ruimte om weer tot elkaar te komen voor een verdiepend gesprek. Gooi niet gelijk de handdoek in de ring. Uiteindelijk krijg je daar spijt van en is het leed al geschied. Doe de ander dus geen onnodig pijn, dat zegt meer over jouw tekortkoming. 

 

 ❤ Respecteer elkaar. Jull­ie zijn zo belangrijk in elkaars leven. Vooral als er kinderen zijn. Zorg voor emotionele verbinding,  toon interesse, zie elkaar en blijf geïnteresseerd. Uit vooral hoe gek je op elkaar bent! Dit kan op allerlei manieren. Lieve woordjes of briefjes. Iets speciaals doen of geven. Het zit vaak ook in de kleine dingetjes... 

 

❤ Laat elkaar vrij en gun de ander ook plezier zonder jou. Liefde is ook loslaten. Je bent niet elkaars bezit. Juist als de ander iets onderneemt zonder jou, is er ook iets nieuws om te delen. Ben je zelfs een paar dagen zonder elkaar? Dan waardeer je diegene vaak nog meer. Bewaak wel samen de grenzen en maak die bespreekbaar. 

 ❤ 100% eerlijkheid is essentieel in een relatie. Geen verborgen agenda of geheimen. Dit is killing!  Als je niet eerlijk bent, dan is de veiligheid die je als partners bij elkaar ervaart er opeens niet meer en zorgt direct voor wantrouwen en veel verdriet. 

 

❤ En lukt het soms niet, zeg dan ook oprecht sorry en erken en beken dat je fout zat. Het is aan de ander om dan uiteindelijk te vergeven, want ook in het toegeven en vergeven zit de kracht om weer samen verder te gaan. 

 ❤ Oprechte aandacht. Luister zonder oordeel en stel open vragen. Blijf nieuwgierig naar elkaar en neem de ander nooit voor lief. Heb oog voor elkaar. Heb je een overtuiging en ga je de ander iets verwijten? Check dit altijd bij de ander. Anders gaan jouw gedachten en gevoelens verkeerde conclusies trekken. Dat maakt liefde stuk. 

 

❤ Raak elkaar liefdevol aan. Kus, knuffel, stoei, masseer en heb vooral seks. Blijf elkaar prikkelen, verrassen en ontdekken...en zeg hoe fijn of lekker het is. Een goede balans tussen geven en nemen. 

 

❤ Maak tijd vrij voor elkaar. Oprecht contact, geen telefoon of app verkeer. Geen afleiding van werk en/of gezin. Ga dansen, naar de sauna of ren samen over het strand. Bespreek wat jullie samen graag willen doen. En elkaar verrassen is natuurlijk ook leuk!  

❤ Vraag hoe de ander zich voelt, vooral als je een langdurige relatie hebt. Denk niet dat je het wel weet! Zorg voor elkaar, dat is wat we allemaal verlangen. Ons gewaardeerd en geliefd voelen. 

⁉️Heb je vragen of realiseer je dat deze opsomming je buikpijn geeft? Ik help jullie graag een stapje verder.

Wil jij iedere week een post ontvangen op Facebook en/of Instagram?