· 

Gun kinderen hun eigen proces

Waarom toetsen we kinderen? Gun hun talent. Kim Kromwijk-Lub relatietherapeut

Ieder kind heeft talenten, we hoeven niet álles te kunnen...


📚 IQ versus EQ 💞

〰️ Voor mij staat gelukkig zijn en je veilig voelen op school voorop. Ik maakte me nooit druk over prestaties, wel hoe ons kind zich voelde en hoe de interactie was met anderen. De rest komt wel...ze zijn kind. EQ staat voor mij veel hoger dan IQ. Leren om ervoor elkaar te zijn en dat iedereen gelijk is ipv de hoofdplaatsen van Europa uit je hoofd te moeten leren en vooral binnen de lijnen te moeten kleuren.

〰️ De verwachting van de maatschappij. De druk die ze ervaren, het moeten presteren. Wanneer stoppen we eens met kaders en toetsen en kijken we naar het kind met al zijn/haar talenten. Daar zit juist de groei en bloei voor zelfvertrouwen. Voelen dat ze genoeg zijn en gezien worden. Extra bijles in hun talent ipv waar ze niet in uitblinken. Wat brengen we onze kinderen dan eigenlijk bij? Dat de lat altijd hoger moet...dat goed niet goed genoeg is? En wat doet dit met hun zelfvertrouwen?

〰️ Leer ze juist dat ze genoeg zijn en dat ieder kind andere talenten heeft en ze niet overal in kunnen uitblinken. Dat ze mogen vertrouwen op hun eigen kunnen en ze allemaal op een unieke manier ontwikkelen. En dat ze oog hebben voor elkaar, zodat ieder kind geluk mag ervaren op school en daarbuiten...Daar zit de allergrootse schat in wat je ze kunt bijbrengen. Liefde, vertrouwen, empathie en ruimte voor hun eigen proces❤️En uiteindelijk werkt dat door in vruchtbare relaties...

Liefs Kim🌿

Wil jij iedere week een post ontvangen op Facebook en/of Instagram?